Hírdosszié

Hírdosszié

Újdonságok a TV2-nél, női mentor az X-Faktorban - heti hírösszefoglaló

2024. április 28. - RC2006

Újdonságok a TV2-nél, női mentor az X-Faktorban - ezeket a heti hírösszefoglalóban elemezzük. A TV2-nél érkezik például a 1% Club, illetve leleplezték az X-Faktor női mentorát is.

Tóth Andi lesz az X-Faktor női mentora

bt_coach_cover_voice_2.jpg

Gáspár Laci, Majka és Valkusz Milán után egy újabb női mentora is lesz az X-Faktornak. Április 22-én, hétfőn az RTL Fókusz című adásban bejelentették, hogy Tóth Andi lesz az X-Faktor női mentora. Az énekesnő egyébként hosszú idő után tér vissza anyacsatornájához, korábban ugyanis a TV2 egyik arca volt. Partnerével megnyerte a Dancing with the Starst, később pedig feltűnt a Sztárban Sztárban is, sőt, később zsűrizett is a showban. Az, hogy ki lesz az X-Faktor műsorvezetője, még nem tudni.

Megvannak a BL meccsek műsorvezetői

000_339n2yd-e1685706182771.jpg

Április 23-án, kedden rendezték meg a Digital-Media Hungary konferenciát. Szabó Balázs, az RTL tartalmak menedzseléséért felelős vezérigazgató-helyettese bejelentette, hogy a streamingszolgáltatás előfizetői 192 meccset élvezhetnek, amelyet elsőként az RTL+ streamingszolgáltatáson lesznek elérhetővé. Emellett bejelentette a műsorvezetőit is. A műsorvezetői Matthesz Flóra, Haraszti Ádám és Nagy Viktor lesznek.

Újdonságokkal készül az őszre a TV2

tv2osz.png

Az említett napon rendezték meg Siófokon a Digital-Media Hungary konferenciát. Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója viszont a már korábban nyilvánosságra hozott produkciók folytatása mellé bejelentették két új műsort is. Érkezik a TV2 képernyőjén a 1% Club, illetve 14 év után újraindul a Győzike Show, de immár Gáspárék néven. Az említett, újonnan érkező műsorok mellett bejelentették a régebbi műsorok folytatását is. 

Ősszel Ördög Nóra műsorvezetésével érkezik az Ázsia Expressz ötödik évada, amelyet néhány órája befejeződött a forgatása is, idén az úticéluk a Fülöp-sziget és Tajvan lesz. Szintén az említett műsorvezetővel érkezik a Séfek séfe újabb évada, amelyet megtalálja azt a szakácsot, akinek a műsor által gyökeresen megváltozhat az élete. Demcsák Zsuzsa és Gáspár Zsolti nélkül sem maradnak a nézők, hiszen idén ősszel is lesz Farm VIP, amelyet még a nyáron elkezdődik az idei évadának forgatása. Viszont négy év után visszatér az Újratervezés című műsor is, amelyet ezentúl a TV2 Klubon folytatódik, a műsorvezetői Stohl András mellé érkezik Szabó Zsófi is.

Idén ősszel 20 év után visszatér a Kísértés című valóságshow, amelyet Kasza Tibi fogja vezetni majd. Az említetten kívül jön a Kőgazdag fiatalok – Rich Kids Hungary folytatása, lesznek régi és új szereplők, akik örömmel osztják meg fényűző mindennapjaikat a nézőkkel. Emellett 14 év után Gáspárék néven újraindul a Győzike Show, amelyet szintén a TV2-n lesz látható.

A reality-ken kívül két újabb formátum is tett bejelentést. Az egyik a Password - A jelszó lesz, amelyet Lékai-Kiss Ramóna fogja vezetni. A forgatások már rég befejeződtek, amelyet ősszel kerül képernyőre. A másik pedig jön a 1% Club, amelyet még a nyáron fogják leforgatni. A műsor menete egyszerű: a műsor mindegyik részében 100 versenyző vesz részt, akiknek 15 szinten kell bizonyítaniuk, azonban ha nem jól válaszolnak akkor kiesnek. A vetélkedő során elhangzó kérdéseket korábban a nagyközönségnek is felteszik. A kérdéseket a helyes válaszok függvénye szerint százalékos arány alapján osztályozzák; az alacsonyabb százalékú kérdések – amit kevesebb ember tudott helyesen megválaszolni – lesznek a nehezebb szinteken. Így a végső, 15. körben az a kérdés hangzik el, amelyet csupán a résztvevők 1%-a tudott helyesen megválaszolni. Aki sikeresen eljut a játék végéig, pénznyereménnyel távozhat. Az, hogy ki lesz a műsorvezető, még nem tudni.

A csatornára két új heti sorozat is kerül képernyőre. Az egyik a S.E.R.E.G. lesz, míg a másik pedig Hunyadi - Rise of the Raven lesz.

Végezetül a hétvégi showműsorokra is tett bejelentést. Az egyik a februárban bejelentett, 12 év után újrainduló Megasztár lesz, ami mellett idén is lesz Dancing with the Stars - Mindenki táncol, illetve a Sztárban sztár All Star is lesz látható ősszel a TV2-n.

Egy éve hunyt el Vágó István

vago.png

A heti hírösszefoglalót Vágó István emlékére zárjuk. Április 29-én, hétfőn, azaz holnap lesz egy éve annak, hogy 74 éves korában elhunyt Vágó István politikus, illetve televíziós műsorvezető. Vágó István 1949. február 14-én született Budapesten. 1976-ban kezdődött a televíziós pályafutása, amikor jelentkezett a Magyar Televízió által meghirdetett vetélkedőbe, a Riporter kerestetikbe, ahol Vitray Tamás a döntő után felajánlotta neki egy barkochbajáték vezetését. Az 1980-as, illetve 1990-es években ő volt a az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi kommentátora. 1997-ben, a TV2 indulása után néhány ideig ő vezette a Mindent vagy semmit! című műsort.

Grétsy Lászlóval az Álljunk meg egy szóra! c. nyelvművelő műsort közösen vezette 1987 és 1997 között, amely még abban az évben elérte az 500. adását. 2000. február 29-től 2008. február 29-ig az RTL klubon ő vezette a csatorna legnépszerű kvízműsorát, a Legyen ön is milliomos!-t. Ő volt akkoriban a kvízmestere is. Az említett műsor után Sebestyén Balázssal vezette a Pókerarcot is, amelyet 2007. november 5. és 2008. december 21. között futott az RTL klubon. 

2009 szeptemberében viszont visszatért a TV2-es pályafutásán: ekkor abban az időben elindult a Párbaj című vetélkedő, amelyet a játékmestere Vágó lett. 2012. március 26-tól egészen néhány ideig a Story4-en elindult az ÁtVágó is.

2023. április 29-én szombaton 74 éves korában elhunyt, a hasi aorta repedés miatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://heti-hirmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr318392247
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása