Tarolt az X-Faktor második válogatója - heti nézettség

A televíziós nézettség a hónap második hetében nem nagy meglepetést is hozott: a hétköznapi műsorokat a TV2, míg a hétvégi műsoroké az RTL-é volt. A heti nézettségi elemzésünk alább olvasható.

majka-x-faktor.jpg

A szeptember 9. és 15. közötti heti nézettség alapján az RTL a hétvégi műsorokon vitte el a hétvégéket, míg a hétköznapokét pedig a TV2-é. Na de most nézzük a részletes adatok, hogy hogy állnak a múlt heti műsorok nézettségével.

Kezdjük a hétköznapi műsoroknál. Az RTL két napi műsora, Kalandra fal! és Kabát FC bukásra áll: a Majka, Pápai Joci, Sebestyén Balázs és Istenes Bence által vezetett Kalandra fal! nézettségének heti átlaga csupán épphogy elérte a 10%-ot a 18-49 éves közötti korosztály célcsoportjaiban (10,01%), amelyet az utolsó öt adás közül még három adást nem tudta elérni az 100 ezres nézőszámot, így 97 ezren voltak kíváncsiak a 18-49 éves korosztály célcsoportban. Az utolsó öt adás után aztán nem meglepő, hogy a műsor szünetre vonult. A Kabát FC is bajban van: ugyanis a heti nézettsége 69 ezer néző tudott érdekelni (8,6%), a szeptember 2-i nyitóadáshoz képest 100 ezernél kevesebb néző tudtak figyelni az Albániában forgatott focis kalandot. A Kabát FC egyébként ma este még egy részt vetít, aztán hétfőtől a Nádai Anikó által vezetett Házasodna a gazda váltja.

A TV2 viszont jól áll a hétköznapi műsoraiban: az Ördög Nóra által vezetett Ázsia Expressz a 18-49 éves közötti korosztály célcsoportban nagyot tarolt: a héten 210 ezren figyelték a realityt, csupán kétszer annyian, mint a Kalandra falat. A heti átlaga 23,7%-al ez volt a hét legnézettebb napi műsora lett. Kasza Tibor műsora is remekelt: A Kísértés ezen a héten többen is nézték, mint múltkor, vagyis a heti átlaga 19,7% lett. Pénteken egyébként az Ázsia Expressz kibeszélője gyengén futott (13,7%), de az ellenfelét továbbra is legyőzte.

c9db33254edc4a7486c0e1798c907664.jpg

Most térjünk a hétvégére, amivel - a múlt héten - fordult a kocka: Szombaton az X-Faktor éves szintű rekordot döntött, amivel az évad legjobb nézettségét vitte magával, vagyis 401 ezren követték figyelemmel (36,5%). A Sztárban sztár All Stars jól áll ezen a szempontból: a TV2 showműsorát ugyanis 185 ezren (18,9%), amivel a múlt heti közepes eredménnyel már jobb volt, 128 ezren követték a múlt heti adását. De azért a vasárnapi adás lényegesen jobb számokat hozott, a szombati nézettség azért is volt mérvadó, mert holnaptól kezdve már szombatonként fog jelentkezni, mivel holnapután, vagyis szeptember 22-én vasárnap visszatér a Megasztár újabb évada, amelyet 12 év után visszahozta a TV2.

Vasárnapra viszont eléggé jelentős javulásnak indult. Természetesen a TV2-es szuperprodukciójától több félórát is meg tudott nyerni, amikor az ellenfele a Sztárbox volt. A két műsor csatából győztesén mégis az RTL-es műsor került ki: a Sztárbox ugyanis tarolt a 18-49 éves közötti korosztály célcsoportban, amelyet növelte minimálisan az eredményét a múlt hetihez képest (264 ezer - 25%). A Sztárban sztár All Stars vasárnapi adás egyébként 236 ezren követték (23,1%).

A Sztárbox legutóbbi adásban csak a férfi személyek mérkőztek meg egymással, amiben egyébként a legjobban sikerült. Vagyis a kedd óta az RTL+ streamingszolgáltatáson futó BL-kisfilmmel, és a hétfő óta futó Fort Boyard - Az erőd reklámfilmjeivel látták a nézők. De azért a bokszmeccsek jól alakultak egyébként: Dóra Béla és Varga Viktor egy "ölelgetős" meccsét hozta össze, amelyet döntetlen eredményt hozta magával.

img_2420.jpg

Király Péter és Pulai Imre mérkőzése izgalmasan alakult, az olimpiai bajnok ugyanis viszonylag gyorsan kiütötte ellenfelét, akit hosszú ideig láthattak a nézők az Éjjel-Nappal Budapestben is láthattak.

img_3165.jpg

Az utolsó meccs is egy KO-val végződött: Törőcsik Dani kiütötte Veréb Tamást is a harmadik menetben, ezzel idő előtt a küzdelemnek is véget vetett.

img_3797.jpg

De természetesen a Sztárban sztár All Stars nem telt unalmasan, mint a múlt héten: most is négyen búcsúztak el a műsortól. Szombaton Hevesi Tamás és Király Linda, vasárnap Emillio és Orsovai Reni búcsúzott a műsortól.

És ha már a múlt heti nézettséget illeti: a hetet a TV2 nyerte 20,5%-os közönségarányával. A második helyen pedig az RTL szerepel, vagyis 15,1%-os közönségarányával.

És végül jöjjön a jövő heti műsorajánló: az RTL-en hétfőtől kezdve csütörtökig 19:50-kor indul az Árpa Attila által vezetett Az Árulók - Gyilkosság a kastélyban celebes változata, ami szerepel Vadon János, Erős Antónia és Gáspár Kata is. Ezután pedig jön a Házasodna a gazda hetedik évadának folytatása is, amelyet Nádai Anikó vezeti majd. A TV2-n pedig szeptember 22-től, vagyis holnapután 12 év után visszatér a Megasztár, amelyet az ellenfele a Sztárbox lesz.

Folytatás következik jövő héten.